Siirry suoraan sisältöön

MamaMassage® -hieronta on turvallinen, rentouttava mutta tehokas sekä raskausaikana että synnytyksen jälkeen.

Raskausajan hieronta
Raskausaika muuttaa odottavan äidin kehoa monin eri tavoin. Kehon painopiste muuttuu, mikä voi aiheuttaa erilaisia jännityksiä ja kireyksiä odottavan äidin kehoon. MamaMassage® -raskaushieronnassa pyritään helpottamaan raskausajan yleisiä kiputiloja kuten niska-hartiaseudun jännityksiä sekä liitoskipuja ja muita lantion ja selän alueen kipuja. Raskausajan hieronnasta voit saada apua myös esimerkiksi turvotukseen ja ummetukseen. Hieronnassa huomioidaan odottavan äidin toiveet ja tuntemukset. Raskausaikana hieroa voidaan kylkimakuulla, istuen, selinmakuulla ja/tai puoli-istuvassa asennossa ja hierottavan asento tuetaan mahdollisimman rennoksi asentotyynyjen avulla. Raskaushieronnan aikana voidaan käydä läpi raskausaikaan ja/tai synnytykseen liittyviä kysymyksiä asiakkaan niin toivoessa.

Hieronta synnytyksen jälkeen
Synnytyksen jälkeen MamaMassage® -hieronnalla pyritään tukemaan synnyttäneen äidin synnytyksestä palautumista. Hieronnassa huomioidaan äidin toiveet ja tuntemukset ja pyritään lempeästi helpottamaan mahdollisesti vauva-arjesta aiheutuneita kipuja ja kireyksiä. Asiakkaan toiveesta hieronnassa käsitellään mahdollinen sektioarpi. Lantionpohjan fysioterapiaan erikoistuneena fysioterapeuttina voin käsitellä hieronnan aikana myös mahdolliset lantionpohjan arvet (repeämät/episiotomia-arpi). Arpikäsittelystä on hyötyä, vaikka arven muodostumisesta olisi pidempikin aika. MamaMassage® -hierontaan voit tulla rentoutumaan vaikka synnytyksestä olisi pitkäkin aika.

MamaMassage® -hieronnassa voidaan käyttää tarvittaessa hieronnan lisäksi apuna myös esimerkiksi imukuppia.

Mitä hierontakäynti sisältää?
Hierontakäynti sisältää alkuhaastattelun ja -tutkimuksen sekä hieronnan. Alkuhaastattelun ja hieronnan aikana asiakas voi rohkeasti kertoa omista tuntemuksista ja oireista: pienikin juttu voi antaa suuntaviivaa, mistä oireet voisi johtua. Hieronnan aikana kuulostelen aina asiakkaan tuntemuksia: kaipaako asiakas keskustelua vai onko hieronta päivän ainut hetki, jolloin saa olla rauhassa omien ajatusten kanssa.