Siirry suoraan sisältöön

Baby Balance® -vauvahieronnalla/naperohieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat itkuisuutta tai muita vaivoja lapselle. 

Mitä Baby Balance® -vauvahieronta/naperohieronta on?
Baby Balance® -vauvahieronta/naperohieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa, jossa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista. Se sisältää sulattelevaa painallushierontaa ja hyödyntää lapsen omaehtoista liikettä ongelmakohtien hoidossa. Hoidossa erityistä huomiota kiinnitetään hengityksen normalisoimiseen, selkärankaa ympäröivien faskioiden, nivelalueiden ja pään hoitoon. Lisäksi vyöhyketerapialla ja akupainannalla tuetaan elinjärjestelmiä.

Mihin vauvahieronta auttaa?
Vauvahieronta tarjoaa apua esimerkiksi seuraaviin haasteisiin:
– vatsavaivat
– koliikki
– refluksi
– yli- ja alijäntevyys
– itkuisuus
– syömisen haasteet (esim. vauva ei saa kunnon otetta pullosta/rinnasta)
– jos epäilet vauvalla olevan kireä kieli- ja/tai huulijänne
– imetyskipu
– rintaraivarit
– haasteet pukeutumisessa/riisuutumisessa (esim. vauva itkee aina pipoa pukiessa tai vaatteiden vaihdon yhteydessä)
– vauva ei viihdy kaukalossa
– epäsymmetrinen liikkuminen
– motorisen kehityksen viivästymät
– tyytymättömyys ja kitinä
– huono unirytmi
– kiihkeä/rauhaton hengitys.

Baby Balance® -hieronta toimii erinomaisesti myös taapero- ja leikki-ikäisille. Baby Balance® -naperohieronnalla voidaan löytää apua esimerkiksi seuraaviin haasteisiin:
– lapsen ummetus/vatsavaivat
– unihaasteet
– liikkumisen haasteet
– kehon toispuoleisuus/epäsymmetria
– kasvukivut.

Mitä vauva-/naperohierontakäynti sisältää?
Ensimmäisen hierontahoidon yhteydessä vanhemmalle tehdään laaja haastattelu raskaudesta, synnytyksestä, lapsen ja vanhemman olosta sekä perheen nykytilanteesta, jotta lapsen oireilun mahdollisista syistä saataisiin mahdollisimman monipuolinen kuva. Hoito sisältää alkututkimuksen, jonka perusteella hoidon kulkua suunnitellaan, sekä loppututkimuksen. Hoitokerrat ovat kestoltaan 45 minuuttia, josta itse hieronta kestää n. 30 min.

Baby Balance® -vauvahieronnan yhteyteen voit varata ajanvarauksessa imetysohjauksen tai kantovälineen opastuksen.

Vauvahierontaan voit tulla vastasyntyneen kanssa, erityisesti jos vauvalla on heti syntymän jälkeen voimakasta itkuisuutta tai muita yllä mainittuja oireita.

Hoitotapa saattaa tuoda helpotusta jo ensimmäisellä hoitokerralla. Parhaan hoitotuloksen saamiseksi hieronta kannattaa kuitenkin tehdä 3-5 kerran sarjahoitona. Hieronta etenee vauvan-/lapsentahtisesti ja aikaa on myös vauvan syöttämiselle ja vaipanvaihdolle.

Lapsen kipukierteen katketessa, hänen hermostonsa sekä emotionaalinen, psyykkinen ja fyysinen kehityksensä optimaalinen kehitys mahdollistuu. Kun lapsen uni ja elämä normalisoituu, koko perhe voi paremmin. Baby Balance® -vauvahieronta/naperohieronta on aina yksilöllinen, kunkin lapsen tarpeiden mukaan toteutettu.

Hieronta tulee siirtää, jos:
– lapsella on kuumetta tai muu tulehdustila
– lapsella on menossa antibioottikuuri
– iho on rikkoutunut
– rokotusten jälkeen tulee pitää väliä 5 vrk.

Baby Balance® -vauvahierontaan ja -naperohierontaan voit tulla myös lääkärin kirjoittamalla fysioterapialähetteellä ja käynnin jälkeen hakea korvausta omasta vakuutusyhtiöstäsi.

HUOM! Ole rohkeasti yhteyksissä puhelimitse tai sähköpostilla, jos vauvasi on itkuinen ja ajanvarauksesta ei löydy vapaata aikaa. Vauvoille pyrin löytämään ajan mahdollisimman pikaisesti.